10/1/18

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ: 12/1/2018

Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των σωματείων
Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους αγώνες!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συνάδελφοι-ισσες,

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή μας. Στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν «τέλος των μνημονίων». Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος και τα κέρδη τους.
Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Με το πολυνομοσχέδιο-σφαγείο η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση από τους «Θεσμούς» (περικοπή προνοιακών επιδομάτων, επιτάχυνση διαδικασιών ιδιωτικοποιήσεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και κατάργηση του δικαιώματος των εργαζόμενων να παλεύουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές με τον αντιαπεργιακό νόμο που απαιτεί το 50% + 1 για την προκήρυξη απεργίας). Ανάμεσα σ’ αυτά τα μέτρα και τις νέες διατάξεις για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας περιλαμβάνονται η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο (εφορίες και ταμεία) και η περαιτέρω αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη, ώστε να μην μπορούν να ενταχθούν (ή και να πεταχτούν έξω όσοι το κατάφεραν) δεκάδες δανειολήπτες.
Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχουμε κατακτήσει με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!
Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.
Και αυτά όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο, το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές!!! Στόχος είναι να αποδυναμωθεί το κίνημα, να παραδοθούν αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των αφεντικών και του κράτους.
Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την αδικία καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και εφαρμόζοντας “κατά γράμμα” τις εντολές της Ε.Ε. και των «Θεσμών», αποβλέπει στην εκχώρηση σε τράπεζες και funds των όποιων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά στρώματα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Παρασκευή που η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση μαζί με τη ΝΔ.
·       Απεργούμε, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών βασικών αναγκών.
·       Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων των μνημονίων.
·       Απεργούμε ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος
·       Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια, για διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών και την εκ νέου θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
·       Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του και την καταστολή
·       Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
·       Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,
·       Απεργούμε για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο και τα αντιλαϊκά μέτρα - προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης - Αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους
Την Τετάρτη 10 Γενάρη θα είμαστε και πάλι στα Ειρηνοδικεία, αποφασισμένοι/-ες να μην επιτρέψουμε να βγουν «στο σφυρί» λαϊκές κατοικίες και περιουσία.
Την Παρασκευή 12 Γενάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα!


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).